Loading Events

9e Kinderallergologie Symposium

9e Kinderallergologie Symposium


12 Apr

2024

 

 

 

 

 

 

‘Kinderallergologie anno 2024; kleur jij buiten of binnen de lijntjes?’

Het symposium vindt plaats op vrijdag 12 april 2024 bij Inn Style te Maarssen. Het belooft ook dit jaar weer een interessante en vooral spectaculaire dag te worden met veel interactieve workshops en discussiepunten door de dag heen.

Er zijn de afgelopen jaren veel nieuwe ontwikkelingen in de preventie en behandeling van voedselallergie. Deze staan die dag centraal. Een belangrijk onderdeel in de behandeling van voedselallergie is de orale immunotherapie waar veel over gepubliceerd is, maar waarbij de plaatsbepaling in Nederland nog niet geheel duidelijk is en welke ook gepaard gaat met de nodige risico’s. Voor welke patiënten zijn deze nieuwe behandelmethodes geschikt en wanneer start je als arts deze behandeling? Het ochtendprogramma zal hier dieper op in gaan en ons de voordelen en de risico’s laten zien van orale immunotherapie voor voeding. Anafylaxie is hierbij iets wat wij als artsen willen voorkomen. Welke patiënten hierop een groter risico hebben zal dr. Arends, kinderarts-allergoloog, ons leren in een verhelderende presentatie.

In het tweede deel van de ochtend en in de middag staan een zestal interessante workshops op het programma waar de deelnemers zich vooraf voor in kunnen inschrijven. Zo kunt u meer te weten komen over de schadelijke effecten van Vapen. Wordt u bijgepraat over nieuwe ontwikkelingen in de preventie van voedselallergieën en nieuwe diagnostische methodes binnen de allergologie, zoals Multiplex arrays. Komt de oogarts ons vertellen hoe allergische oogaandoeningen te herkennen en te behandelen. En zijn er nog twee workshops over geneesmiddelen reacties en bijzondere casuïstiek binnen de kinderallergologie.

In de late middag staat er een spannende battle als Pro-Con sessie gepland tussen dr. Klok en dr. Bocca-Tjeertes die u zullen proberen te overtuigen of Nederland wel of niet klaar is voor immunotherapie van voeding bij kinderen. Kunnen zij u overtuigen van hun mening?

Afsluitend staat er nog een leuke spreker gepland geheel in het thema van de dag; ‘Waarop apen vlooien! Over apen die buiten de lijntjes kleuren en andere apenstreken’ door Patrick van Veen (gedragsbioloog en auteur).

Programma
Voor het uitgebreide programma, klik hier.

Deelnemersfees

Deelnemersfee medici                                         €      275,00
Deelnemersfee paramedici                                 €      160,00
Deelnemersfee verpleegkundig specialist      €      160,00

Accreditatie is aangevraagd bij NVK, NVvAKI, NVDV, KNO-Vereniging, ADAP, V&VN VS en NVD.

Wij verwelkomen u graag op vrijdag 12 april op het 9e Kinderallergologie Symposium.

Namens de organisatie van het Kinderallergologie Symposium,

Nicolette Arends
Kim Brand
Joyce Emons
Olivia Liem
Laura Sonneveld
Marike Stadermann
Ariane Wagener

 

Voor informatie of vragen kunt u contact opnemen met Het Congresbureau.
E-mail: ka.symposium@erasmusmc.nl

 

Het congres wordt mede mogelijk gemaakt door:


Sponsoren Goud

 

 

 

 

 

 

Al meer dan 100 jaar zetten wij ons elke dag, samen met jou en heel veel andere zorgverleners, opnieuw in om vooruitgang te boeken. Om betere zorg en slimmere oplossingen te kunnen bieden. Samen met jou strijden wij voor een betere kwaliteit van leven voor volwassenen én kinderen met allergie. ALK is gespecialiseerd in allergie immunotherapie voor de meest voorkomende luchtwegallergieën in Nederland. Want genieten van het leven doe je het liefst zonder je beperkt te voelen door je allergie. Samen met jou komen we elke dag dichterbij.
Maak gebruik van onze kennis en ervaring, en kom in beweging. Op naar een toekomst vol nieuwe mogelijkheden!

Alles over allergie voor zorgprofessionals: ALKPro.nl.

 

Al 125 jaar lang zorgt Nutricia voor voedingen op maat voor jong en oud. Met onze voedingen en onze support ondersteunen we zo goed mogelijk de gezondheid van talloze mensen over de hele wereld. De eerste 1000 dagen van een kind zijn essentieel voor de gezondheid, ook op latere leeftijd. Gezonde voeding is in deze periode heel belangrijk. Nutricia gelooft dat de juiste voeding, en ondersteuning daarbij, een positieve bijdrage levert aan de kwaliteit van leven. Van jong tot oud, in goede en slechte tijden.

Borstvoeding is de beste voeding voor een baby.

 

Sponsoren Brons

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Date

12.04.24 / 12.04.24

Locatie

Inn Style Maarssen

Contact

Miranda Buis
0107043880

Onze bijdrage

Full-service; uw event van A-Z